جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دارالقرآن‌ها

زمان مطالعه: 2 دقیقه

– دارالقرآن الرشائیه

یکى از قدیمى‌ترین مدارسى که در دمشق ساخته شد، «دارالقرآن الرشائیه» بود که در سال چهارصد هجرى به وسیله «شیخ رشا بن نظیف بن ماشاءالله» بنا گردید. این مدرسه از ابتدا براى تعلیم قرآن در نظر گرفته شد و بعدها در سال 820 هجرى مدرسه اخنائیه به جاى آن احداث گردید که اکنون موجود و در خارج باب شمالى جامع اموى و کنار مدرسه سمیساطیه است. قاضى قضاة اخنائى شافعى نیز در این مکان مدفون است.

– دارالقرآن صابونیه

این دارالقرآن به وسیله «احمد بن سلیمان بن محمد البکرى صابونى» به سال 868 هجرى ساخته شد. این مکان داراى گنبد و مناره بوده و دیواره‌هاى آن نیز سنگى است. اکنون علاوه بر تعلیم قرآن، نماز جماعت نیز در آن بر پا مى‌شود. دارالقرآن صابونیه در خارج «باب الجابیه» در شارع میدان و روبه‌روى در غربى مقبره باب الصغیر است.

– دارالقرآن افریدونیه

توسط افریدون العجمى ایرانى از تجار خیر و مشهور دمشق در سال 749 هجری بنا شد و محل دفن وى نیز مى‌باشد. این دارالقرآن در خارج باب الجابیه و نرسیده به دارالقرآن صابونیه و در غرب باب الصغیر مى‌باشد.

– دارالقرآن تنکزیه

در سال 728 هجرى به وسیله «امیر تنکز» نائب مملوکى دمشق ساخته شد و در سال 1329هجری «شیخ کامل القصاب» آن را مورد مرمت قرار داد. مقبره امیر تنکز نیز در همین مکان قرار دارد. این مدرسه در شرق بازار «البزوریه» در شارع مستقیم مى‌باشد.

– دارالقرآن الاسعریّه

به وسیله «خواجه ابراهیم اسعرى» یکى از بزرگان تاجر دمشق به سال 817 هجری ساخته شده است. بعدها بانى این مدرسه در همان مکان مدفون گردید. این دارالقرآن در کنار «جامع ماردانیه» به سمت محله محیى الدین ساخته شده و هم اکنون نیز جوانان در آن به تعلیم قرآن مشغول هستند.

– دارالقرآن تفتازانیه

آن را «شریف تفتازانى» از علماى معروف دمشق در سال 767 هجری بنا کرده است. تاج الدین سبکى در این مدرسه تدریس مى‌کرده است. مدرسه مذکور در شمال «مدرسه بادرائیه» در محله بادرائیه است. (1)


1) اماکن زیارتی و سیاحتی سوریه، اصغر قائدان، ص 90.