جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تشخیص زمان ولادت و اسامی و کنیه های حضرت زینب

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

در بیان تشخیص ولادت آن مجلله، و تعیین نام نامی اش و اشاره به اسرار مکنونه در نام آن محترمه، و تعیین کنیه و تعداد القاب او به طریق اختصار:

مکشوف باد که رضیع ثدی رسالت، دختر بزرگ ساقی کوثر، و نام مبارکش زینب بوده. اما ایام ولادت و وفات او تحقیقا به نظر نرسیده با این که بسیار زحمت کشیده و فحص نمودم و از متتبعین آثار جویا شدم چیزی معلوم نشد به جز آن چه که از بحر المصائب نقل شده که ولادت با سعادتش در اول یا اوایل شعبان سنه ی شش هجرت، دو سال بعد از ولادت برادرش حضرت سیدالشهدا علیه السلام، و در طراز المذهب حدسا ولادت آن مخدره را در ماه رمضان چند روزی باقی مانده، سنه نهم هجری که پیغمبر به سفر تبوک رفته و علی علیه السلام در مدینه بوده دانسته [است].

بر اهل بصیرت معلوم است که در این اجتهاد به خطا رفته است؛ زیرا که رحلت پیغمبر صلی الله علیه و اله و سلم در سنه ی دهم هجری بوده و در آن وقت حضرت زهراء به محسن حامله بوده، و ام کلثوم را نیز داشته، و جمع این ها با اجتهاد آن مورخ ممکن نیست.

و اگر بگوییم که حضرت فاطمه علیهاالسلام را یک دختر بیش نبوده چنان چه از کلمات بعضی ظاهر می شود و خود آن مورخ نیز بر همین وجه مؤیداتی ذکر نموده باز هم ممکن نیست و مخالف است با بعضی اخبار که خود آن مورخ نقل می کند که ظاهرا در این که آن مخدره در ایام جد بزرگوارش ممیزه بوده. از آن جمله خوابی است که آن مخدره دیده و خود آن مورخ او را نقل نموده پس اختیار نقل بحر المصائب اولی است؛ زیرا که جمع بین اخبار به آن می شود.