حضرت زینب (علیهاالسلام) برای اینکه به یزید پاسخی عقلایی و کوبنده بدهد به دلایل سست و لرزان متوسل نشد، بلکه به تمسک به آیه ی شریفه ی قرآن جوابی مناسب به یزید داد، به طوری که زبان او را در کام منجمد نمود. انتخاب این آیه حاکی از حضور ذهن و آرامش خاطر و تسلط کامل او بر قرآن است. بانوی کربلا انکار اسلام و رسولان وحی توسط یزید و تفاخر و کفر اجداد و نیاکان از سوی او را مورد استناد قرار داد و فرمود: «عاقبت بدکاری و استمرار آن انسان را به انکار خدا و مقدسات دین می کشاند.» یعنی اینکه یزید انکار دین می کند امری بدیهی است، و اگر غیر از این می کرد جای شک و تردید بود. محققا این بهترین و زیباترین پاسخی است که بانوی کربلا به یزید مغرور داد و او را متوجه حریفی توانا و زبردست نمود.
بانوی کربلا پس از این پاسخ به نبرد خود ادامه داد و ضربات پی در پی خود را بر پیکر یزید سفاک وارد نمود. ما در این مقال بر آن هستیم که اصول مبارزه ی زینب (علیهاالسلام) را از لابلای کلامش به دست آوریم و آن را به عنوان قوی ترین تئوری مبارزه و شاید بی نظیرترین آن، به سیاستمداران و کارشناسان مبانی مبارزه و انقلاب در دنیا عرضه کنیم.
قدر مسلم قیام امام حسین (علیه السلام) آغاز یک مبارزه و تکوین آن است. لکن ادامه ی مبارزه و هدایت آن در مسیر واقعی اش اسارت زینب (علیهاالسلام) است.
بدیهی است که ادامه ی مبارزه با حفظ ماهیت آن کاری بس مشکل و دشوار است. لذا سفیر کربلا سعی دارد مبارزه اش را بر اصولی تغییر ناپذیر که از مبانی قرآن و سنت نبوی مایه می گیرد مبتنی سازد.
اصولا هر مبارزه ای نیاز به پشتوانه ای قوی و برانگیزاننده دارد و اگر فقط مبتنی بر روشهای علمی یا تاریخی باشد و رنگ و بویی الهی نداشته باشد، هرگز دوام پیدا نخواهد کرد. ما در اینجا اصولی را که از کلام گهربار و آتشین زینب کبری (علیهاالسلام) به دست می آید، مورد بررسی قرار می دهیم.