با توجه به آنچه نگاشته شد، مقام و منزلت حضرت زینب (سلام الله علیها) آنقدر بالاست که اگر همه ی فضائل آن مجلله بیان شود، باز هم آنگونه که باید شناخته نمی شود. کمالات معنوی آن حضرت در آیینه ی القابش گوشه ای از شخصیت والایش را توصیف می کند، با این حال باز جوانب و ابعاد زیادی از شخصیت وی هنوز در پریده ی ابهام می ماند؛ چرا که عقل محدود بشر را یارای معرفت و درک مقامات و عظمت هایش نیست.
با توجه به اینکه هیچ فردی نمی تواند به این مقام والای انسانیت برسد، اما می توان آن مکرمه را به عنوان شایسته ترین اسوه و الگو در تمام طول زندگی قرار داد و با تأسی از ایشان در کسب کمالات انسانی، سعادت جاودان را برای خود تضمین کرد؛ چرا که هر ورق زندگی آن حضرت از جمله؛ پاک دامنی، صداقت، عبادت، زهد، ایثار و مهمتر از همه شجاعت و شهامت درس سازندگی و انسان سازی است؛ یعنی در عین پرداختن به عبادت و دعا و… از وظایف و مسؤولیت هایش غافل نشد.
صبر آگاهانه، مقاومت شجاعانه نسبت به رفتار غیر عادلانه و پر از بغض و کینه ی دشمنان اسلام با خاندان عصمت و طهارت و از جانب دیگر، حرکت آگاهانه و ایراد خطابه، افکار خفته و بی خبر را بیدار کرد و حقانیت اسلام را ظاهر نمود و رسواگر یزیدیان عالم گشت.
پس زن مسلمان متعهد هم می تواند در جهان آکنده از بی عدالتی، با شناساندن اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله) و تلاش پیگیر و همه جانبه جهت سازندگی، از نظر اعتقادی، سیاسی و فرهنگی خود و جامعه ای نو بیافریند.
البته باید از ایشان آموخت که عفت و حفظ حجاب و وقار زن، نه تنها منافاتی با حضور گسترده ی وی در صحنه ی اجتماع و سیاست ندارد، بلکه در ساختن تاریخ می تواند گاها نقشی مهم تر از مرد ایفا کند.