جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چکیده (2)

زمان مطالعه: 2 دقیقه

با وجود اینکه در این عالم کسانی که با خصوصیات بالا به منتهی درجه ی کمال رسیده اند، بسیار کم اند (و قلیل من عبادی الشکور((1) و زن ها از مردها کمترند، اما حضرت زینب (سلام الله علیها) از ویژگی هایی برخوردار بوده که پس از مادرش هیچ زن و مردی بدین پایه نمی رسد، چنانچه علامه ی مجاهد سید عبدالحسین شرف الدین می فرماید: «کسی در کرامت و بزرگواری، پاکی سرشت، پاکی وجود و خلوص جوهر از آن حضرت زینب (سلام الله علیها(- به جز جدش و همان پدر و مادری که او را به دنیا آورده اند- برتر دیده نشده است.«

با توجه به اینکه کتاب های متعددی درباره ی این مجلله نوشته شده، با این وجود شأن و منزلت ایشان آن گونه که باید شناخته نشده است؛ چرا که اکثر کتب به نقش آن بزرگوار در واقعه ی کربلا اشاره کرده اند.

در واقع، ابعاد شخصیتی و کمالات معنوی آن حضرت را در آیینه ی القابش بهتر می توان شناخت. هر چند القابی که برای آن حضرت نقل شده به گوشه هایی از عظمت شخصیت این بزرگ بانوی اسلام دلالت دارند.

وی را «رضیعة ثدی الولایه» (کسی که از سینه ی ولایت شیر نوشیده) می نامند؛ چرا که زمینه ی پیدایش این بانوی پاک و بزرگوار و جای پرورش این گوهر ارزنده، دامان ولایت بود. او را «شریکة الحسین» نام نهاده اند؛ زیرا با آن حضرت در «وضع حمل، در انتخاب اسم، در ثواب زیارت و…» شریک است؛ «معصومه الصغری» لقب داده شده؛ چرا که از طینت محمدیه (صلی الله علیه و آله) است و به واسطه ی مجاهدات نفسانی و ترک لذائذ دنیوی، چنین مقامی یافت. «صدیقة الصغری» است؛ زیرا

تمام حرکات و سکنات و اقوال و افعالش مبتنی بر راستی و درستی بود، «امینة الله«)امانتدار الهی) نامیده اند؛ چرا که مخزن اسرار الهی بود و حضرت سیدالشهداء (سلام الله علیها) ودایع و امانات الهی را به او سپرد؛ «عالمه ی غیر معلمه» می باشد؛ عالمه ای که علمش از فیوضات الهی سرچشمه گرفته است.

»بطلة کربلا» (قهرمان کربلا) لقبش داده اند؛ چرا که زمانی فریاد کشید که جهان اسلام از مردان قهرمان و پیکارگر تهی شده بود وهمه ی خطیبان و سخنوران از وحشت و ترس لب فرو بسته و در خاموش شده بودند و هیچ کس جز آن حضرت، قدرت بر هم زدن اوضاع زمانه اش را نداشت. و بالاخره او را «ناموس رواق العظمه» (حریم کبریایی خدا) نامیده اند؛ آن حضرت ناموس خدای تعالی می باشد؛ چرا که در عصر عاشورا زمانی که چادر از سر زنان کشیدند؛ امدادهای غیبی الهی به صورت هاله هایی از نور، مانع آن شد تا تماشاگران قامت و روی زینب (سلام الله علیها) را ببینند.

واژگان کلیدی

زینب، لقب، کمالات


1) سبأ (34(/ 34.