حضرت زینب (سلام الله علیها(، دومین شخصیت زن اسلام است که هر گاه نام او را به زبان می آید، شجاعت، شهامت، فداکاری، صبر، بصیرت، استقامت و تسلیم نشدن در برابر مستکبران به ذهن می آید. همه ی مورخان به این نکته رسیده اند، اگر حضرت زینب (سلام الله علیها) در کربلا نبود و خطبه های آن حضرت در کوفه و شام نبود، در تاریخ نقشه ی کربلا طوری دیگر وانمود می شد. اگر امام حسین (علیه السلام) با خون خود اسلام را تا روز رستاخیز حفظ کرده است، حضرت زینب کبری نیز پیام کربلا و خون امام حسین (علیه السلام) را تا روز قیامت بیمه کرده است.
اگر لقب قهرمان کربلا به حضرت زینب (سلام الله علیها) داده شود، گزاف نیست ولی او در زندگی مظلوم بوده،بعد از رحلت نیز در تاریخ تا حال مظلوم است، زیرا آنچه در مورد او در تاریخ اسلام گفته و نوشته شده است، مورد غفلت قرار گرفته است.
نوشتار حاضر مشتمل بر دو گفتار است که در گفتار اول شناسنامه ی حضرت زینب (سلام الله علیها) و در گفتار دوم برخی از ویژگی های آن حضرت بیان شده است.
با این امید که این کاوش ناچیز مورد قبول بارگاه الهی قرار گرفته، ثانی زهرا (سلام الله علیها) نیز این بنده ی پر تقصیر را مورد عنایت خود قرار دهد.
در پایان، از مسؤولان همایش «آیینه ی صبر و بصیرت» که فرصت این نوشتار را برای این جانب فراهم کردند و از آقای شعبانی مسؤول محترم واحد همایش های مرکز جهانی علوم اسلامی که ارسال مقاله را به دبیر خانه ی همایش مذکور، به عهده گرفتند، تشکر و قدردانی می نمایم و توفیق روزافزون همه ی خدمتگزاران مکتب اهل بیت (علیهم السلام) را از بارگاه الهی مسألت دارم.