جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

همسر

زمان مطالعه: 2 دقیقه

چون حضرت زینب علیهاالسلام به حد بلوغ رسید و دوره ی طفولیت او سپری گردید و اوایل شباب پدیدار گشت اشراف عرب و بزرگان قبایل برای خواستگاری خدمت حضرت علی علیه السلام آمدند. در میان کسانی که اطراف خانه ی علی علیه السلام آمد و رفت می کرد و حیاء مانع عرض بود عبدالله جعفر بود تا آن میان یکی از صحابه عرض کرد یا علی بهتر است امتثال امر رسول الله صلی الله علیه و اله و سلم که در آن موقع نگاه کرد به اولاد علی علیه السلام و جعفر و فرمود: «بناتنا لبنینا و بنونا لبناتنا«- دختران ما برای پسران ما و پسران ما برای دختران ما یعنی باید دخترهای خاندان ما را به پسر عموهای آنها عقد بست. صدیقه صغری (زینب علیهاالسلام) را به عبدالله جعفر تزویج فرمایی و صداق او را مانند صداق مادرش معین فرمایی، حضرت قبول فرمود. عبدالله جعفر را خواستند و زینب علیهاالسلام را به او تزویج فرمود. عبدالله پنج سال از حضرت زینب علیهاالسلام بزرگتر بود.

عبدالله بن جعفر بن ابی طالب بن هاشم بن عبد مناف ملقب به جواد و مکنی به ابی محمد که مشهورترین کنیه ی او ابوجعفر است. مادرش اسماء بنت عمیس خثعمیه خواهر میمونه بنت الحرث که ام المؤمنین بود. (1)

وی نخستین نوزاد اسلام در حبشه است. عبدالله مردی سخی و بخشنده بود و در داستانها از جود و سخای او نقل شده و به کرم و بخشش او مثل می زدند و اهل مدینه که قرض می کردند، وعده می دادند که چون وقت عطای عبدالله بن جعفر شود، بدهی خود را می پردازیم. از سوابق او اینکه در سال 36 هجری در جنگ جمل شرکت داشته است و در روزی که علی علیه السلام حرکت می کرد و از سپاه خود سان می دید، مشاهده شد که در سمت راست او

حسن علیه السلام و در سمت چپ وی حسین علیه السلام و در جلو محمدبن حنفیه با پرچم بزرگ و از پشت سر آن حضرت، عبدالله بن جعفر حرکت می کرد. (2) وی در جنگ صفین نیز یکی از فرماندهان جنگ علی علیه السلام بود. (3)


1) حضرت زینب کبری علیهاالسلام، ص 106.

2) زینب قهرمان، دختر علی علیه السلام، ص 82.

3) زینب قهرمان، دختر علی علیه السلام، ص 80.