مساحت: سوریه با 180، 185 کیلومتر مربع وسعت، هشتاد و سومین کشور جهان است و در جنوب غربی قاره ی آسیا، کنار دریای مدیترانهقرار دارد.
همسایگان: سوریه با کشورهای ترکیه (در شمال(، عراق (در شرق و جنوب شرقی(، اردن (در جنوب(، فلسطین اشغالی (در جنوب غربی) و لبنان (در غرب) مرز مشترک دارد.
آب و هوا: این کشور در کناره ها و نواحی جنوب غربی، آب و هوای معتدل و مرطوب (مدیترانه ای) دارد و در دیگر نقاط، گرم و خشک است.
ارتفاع: بلندترین نقطه ی سوریه از دریا، جبل شیخ با 2814 متر ارتفاع است و مهمترین ارتفاعات آن عبارت اند از: کوه های لبنان شرقی، علویین، جبل الدروز، بشری، عبدالعزیز و قاسیون.
جلگه ها: بیشتر جلگه ها ی سوریه، در کناره ها و نواحی جنوب غربی واقع شده اند. قسمت اعظم آن را بیابان ها پوشانده و در جنوب شرقی آن صحرای سوریه (بادیة الشام) واقع شده است.
رودها: از مهم ترین رودهای سوریه، می توان به فرات، خابور، عاصی، عفرین، قویق و دجله اشاره کرد. رود فرات با 696 / 2 کیلومتر طولانی ترین آن ها است که حدود نیمی از آن در ترکیه و عراق جاری است.
جمعیت: طبق آخرین آمار (سال 2002 م) سوریه بالغ بر 18866000 نفر جمعیت دارد و شصت و سومین کشور جهان محسوب می شود. از این تعداد، 50 درصد آن
شهر نشیناند.پر جمعیتترین شهرهاى آن عبارتاند از: حلب، دمشق، حمص، حماة و لاذقیه.
بنادر:از بنادر مهم سوریه مىتوان به لاذقیه، طرطوس و بانیاس اشاره کرد که در کنار دریاى مدیترانه واقع شدهاند.
صنایع: صنایع مهم این کشور،عبارتاند از پالایش نفت، نساجى، سیمان، شیشه، مواد غذایى، صابون سازى، پوشاک و صنایع دستى.
معادن و منابع: گاز طبیعى و نفت، فسفات، گچ، کرم، نیکل، منگنز، سرب، سنگنمک و(1) از منابع با ارزش سوریه به شمار مىرود.
استانها و شهرهاى مهم: بر اساس آخرین تقسیمات کشورى، سوریه از 13 استان تشکیل شده که زیر نظر فرماندار و یک شوراى منتخب اداره مىشود و استانهاى آن به ترتیبِ وسعت عبارتاند از:
1.حُمص 2.دَیر الزُّور 3.حَسکَه 4.رِقَّه 5.حَلَب 6.دمشق 7.حَماه 8.سُوَیدا 9.دَرعا 10.اَدْلب 11.لاذقیه 12.قُنَیطره 13.طَرسوس.
1) محمود محبوب، فرامرز زیارودی، گیتا شناسی کشورها، ص 184؛ المعجم الجغرافی للقطر العربی السوری، ج 1، ص23.