هنگامى که قابیل در کوه قاسیون – مغارة الدم کنونى – برادرش هابیل علیه السلام را کشت، مسافت زیادى را پیمود و او را به خاک سپرد. در منابع تاریخى مکان دفن هابیل علیه السلام در کوه قاسیون ذکر شده است ولى اینکه در کجاى آن قرار دارد به طور دقیق چیزى ذکرنشده است. با این حال امروزه قبرى در دامنه ی کوه (در غرب دمشق) به هابیل منسوب است. این مکان نزدیکِ قریه ی «زُبدانى» و در مسیر دمشق – بیروت در 45 کیلومترى دمشق است. مسیر آن از طریق ساحة الامویین و خیابان المزه به سوى بیروت است و پس از دو راهى قنیطره و زبدانى – به سمت زبدانى – در سمت راست مسیر، تابلویى با عنوان «نبى هابیل علیه السلام» دیده مىشود. از این جا جادهاى خاکى و باریک در دامنههاى کوه است که تا مقبره هابیل علیه السلام حدود 5 / 4 کیلومتر فاصله دارد.
منطقه مذکور نظامى است و در ابتداى راه نیز دژبانى نظامى قرار دارد پس از طى مسافت مذکور مسجد و مقبرهاى بزرگ با گنبدى سفید نمایان مىگردد. این مقبره ی هابیل نبى علیه السلام است که از دو قسمت تشکیل شده و قسمتى از آن در سالهاى اخیر ساخته شده است.
در یک قسمت، شبستان جامع آن است و در قسمت دیگر نیز «مقبره ی هابیل علیه السلام» قرار دارد که از بناهاى دوره ی عثمانى است. در داخل حجره، سنگ قبرى به طول هفت متر وعرض یک متر قرار دارد که با پارچهاى قرمز پوشیده شده است. در مورد طول
اعجابانگیز این قبر باید گفت سازندگان این سنگ قبر، مىپنداشتهاند انسانهاى نخستین قد بسیار بلندى دارند. که البته از لحاظ علمى ثابت شده است آنها کوتاهتر هم بودهاند. این امر براى برخى دیگر از قبور پیامبران در شام نیز دیده مىشود. قبر شیث بنآدم در بعلبک نیز بیست متر طول دارد.
گویند نخستین کسى که عمارت و مقبرهاى بر این قبر ساخت، اسکندر مقدونى بود.
سپس در دورههاى اسلامى نیز تجدید بنا گشت. در دوره ی عثمانىها گنبدى بر فراز آن ساختند و بعدها نیز قسمتهایى بدان اضافه گردید. بیرون حجره و مرقد، صحن بزرگى است که در سده ی اخیر ساخته شده و جامع آن نیز در کنار آن قرار دارد.