جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

زینبیه

زمان مطالعه: 2 دقیقه

امروز، دلهاى مشتاق فراوانى، آرزوى سفر به سوریه و دیدار مرقد منور و شکوهمند دختر امیرالمؤمنین علیه السلام دارد.

دست حادثه و تقدیر، ستارگان اهل بیت را به این سو و آن سو پراکنده است. از خراسان گرفته تا شام، از ایران تا عراق و حجاز، میدان‏هاى مغناطیسى متعددى وجود دارد که دل عاشقان خاندان پیامبر را به سوى خود مى‏کشد.

-زینبیه- نیز یکى از این حوزه‏هاى جاذبه عشق و ولاست.

بنابه برخى نقلها، در مدینه در روزگار عبدالملک مروان قحطى پیش آمد. زینب با همسرش عبدالله بن جعفر به شام کوچ کردند، تا آن قحطى سپرى شود. در آنجا مزرعه و قطعه زمینى بیرون شهر داشتند و آنجا

مى‏زیستند. زینب در همان‏جا در یکى از روستاها در سال 65 هجرى درگذشت و همان‏جا به خاک سپرده شد. قبر(1)

حضرت زینب، در شام (محلى که به نام -زینبیه- در سوریه مشهور است) مى‏باشد، که امروز زیارتگاه مردم است. گرچه برخى هم معتقدند که پس از ماجراى کربلا، زینب به مصر رفت و همانجا از دنیا رفت و قبرش درمصر است، بعضى هم محل درگذشت و مدفن او ر(2)

مدینه مى‏دانند. ولى بیشتر، عقیده بر آن دارند که مدفن این بانوى بزرگ در محل فعلى آن در سوریه است که عاشقان اهل بیت، به زیارتش مى‏روند و توشه معنوى مى‏گیرند.

بارى… مدفن او هر جا که باشد، خودش در دلهاى عاشقان است.

او رفته است، ولى دردل تاریخ ماندگار است.

اینک همه جا -زینبیه- است،

و همه خواهران متعهد، انقلابى و پارساى ما -زینبى-اند.

زینب، امروز سرمشق و الگوى هر زن با ایمان و متعهدى است که هم به تعهد اخلاقى و عفاف وحجاب، ارزش و بها مى‏نهد و هم در پى کسب علم و معرفت وآگاهى است و هم با حضور در صحنه اجتماع، از رهبرى و ولایت، حمایت مى‏کند.

زینب، هنوز هم از پس قرنها و از وراى اعصار پیشین، دلهاى امروزیان را روشن مى‏سازد و در ذهن و زندگى نسل حاضر و نسلهاى آینده، مطرح است وبراى ما -اسوه- است.

دختر نجیب على و فاطمه علیهما السلام در امتداد همه پاکیها و نجابت‏ها جارى است و در استمرار همه حماسه‏ها و بیدارى‏ها و شکیب‏ها، حاضر است.

امروز، رسالت ماست که این مهر فروزان را که -آینه‏على‏نما-ست، به دختران جامعه خویش بشناسانیم.

اگر کلاس -زینب‏شناسى- دایر کنیم، بانوان ما گرفتار فقرشخصیت و غرب زدگى و فقدان هویت نخواهند شد.


1) ر. ک: خیرات الحسان، و اعیان الشیعه، ج 7، ص 140.

2) در مصر، بارگاهى به نام -مشهد السیدة زینب- وجود دارد، ولى به گفته مؤلف اعیان الشیعه، آن زینب دختر یحیى است، نه زینب‏کبرى سلام الله علیها.