جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

داستان آرامگاه و بارگاه زینب سلام‌الله‌علیها

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

درباره مدفن حضرت زینب سلام‌الله‌علیها بیشتر از سه دیدگاه وجود دارد:

1- عده‌ای گفته‌اند: آن حضرت در قبرستان بقیع بخش جبانه با خاندان پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله مدفون است. ولی این نظر از احتمال و حدس و گمان سرچشمه گرفته است، البته برخی اظهار می‌کنند، اگر قبر آن بانو در بقیع بود به روشنی و صراحت در کتاب‌های نویسندگان و ضمن زیارت‌گاه‌های مدینه منوره در گذشته دور و نزدیک به آن اشاره می‌شد، طوری که تاریخ قبرهای گروه زیادی را که مقام آنان پایین‌تر از آن زینب سلام‌الله‌علیها بوده، اعم از قوم و خویشان، بلکه کسانی که تنها با دوستی، منسوب به اهل‌بیت بوده‌اند یادداشت نموده‌اند و اهل مدینه دست‌به‌دست و سینه‌به‌سینه از پیشینیان خود آن را به خاطر سپرده‌اند.

2- گروهی نیز گفته‌اند: آن حضرت در کشور مصر و شهر قاهره مدفون است. ولی انگیزه این دیدگاه مشترک بودن نام زینب در میان بسیاری از بانوان می‌باشد و مشهورترین مصداق زینب، همان زینب کبری سلام‌الله‌علیها است.

3- دیدگاه سوم این است که آن حضرت در آبادی «راویه» در حومه شهر دمشق [شام] دفن شده است. پیرامون این نظر شواهد فراوان و شهرت چشم‌گیری در میان اهل شام، از گذشته دور وجود دارد و کتاب‌هایی که درباره زندگانی سیده نفیسه که در تاریخ 208 هـ.ق در مصر بدرود حیات گفته است، از قرن‌های پیشین در دسترس هست، بازگو کننده این حقیقت می‌باشد که سیده نفیسه در تاریخ 193 هـ.ق در راویه، بارگاه حضرت زینب سلام‌الله‌علیها را زیارت کرده است. (1)


1) پژوهشی پیرامون بارگاه حضرت زینب سلام‌الله‌علیها، محمدحسین سابقی، ترجمه: عیسی سلیم‌پور اهری، ص42.