جد مادرى زینب، حضرت خدیجه علیهماالسلام دختر خویلد نزدیکترین و عزیزترین زن پیغمبر در حیات و ممات امالمؤمنین، یعنی همسر پیامبر و مادر همه اهل ایمان است.
زنی که تاریخ درباره او گواهی میدهد:
«أَوَّلُ امْرَأَةٍ تَزَوَّجَهَا رَسُولُ اللَّهِ خَدِیجَةُ بِنْتُ خُوَیْلِدِ بْنِ أَسَدِ بْنِ عَبْدِ الْعُزَّى؛ (1)
اولین زنی که پیغمبر صلیاللهعلیهوآله با او ازدواج کرد، خدیجه دختر خویلد بن اسد بن عبد العزی بود.»
«..وَ أَوَّلُ خَلْقِ اللَّهِ إِسْلَامُ بِإِجْمَاعِ الْمُسْلِمِینَ لَمْ یَتَقَدَّمْهَا رَجُلٌ وَ لَا امْرَأَةٌ کانت یَدَّعِی فِی الْجَاهِلِیَّةِ الطَّاهِرَةِ؛ (2)
به اتفاق نظر همه مسلمانان، اولین انسانی است از زنان، که در برابر پیغمبر تسلیم شد و ایمان آورد، و در روزگار جاهلیت هم، طاهره، یعنی زن پاک و مقدس، نامیده میشد.»
پیامبر عالی قدر اسلام هم فرمود:
«أَفْضَلُ نِسَاءِ أَهْلِ الْجَنَّةِ أَرْبَعٌ خَدِیجَةُ بِنْتُ خُوَیْلِدٍ وَ فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ وَ مَرْیَمُ بِنْتُ عِمْرَانَ وَ آسِیَةُ بِنْتُ مُزَاحِمٍ امْرَأَةُ فِرْعَوْنَ؛ (3)
بهترین زنان بهشتی چهارنفرند: خدیجه دختر خویلد، فاطمه دختر محمد، مریم دختر عمران و آسیه دختر مزاحم.»
تاریخ هم درباره خدیجه کبری گواهی میدهد:
«کَانَتْ خَدِیجَةُ وَزِیرَةَ صِدْقٍ عَلَى الْإِسْلَامِ وَ کَانَ رَسُولُ اللَّهِ یَسْکُنُ إِلَیْهَا؛ (4)
حضرت خدیجه سلاماللهعلیها پیوسته وزیر و پشتیبان و کمککار صادق و درستکاری برای اسلام و پیامبر بود و به هنگام مشکلات و کارشکنیهای دشمنان برای رسول خدا، مایه سکون و آرامش قلب او محسوب میشد.»
حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله به احترام وى، سالها زنى دیگر را در زندگانى خود شریک نکرد و او نیز در روزهاى دشوار از همسر خود پشتیبانى کرد و سختىها را که پیغمبر در راه دعوت مردم به دین، از قریش مىدید، با مهربانى و دلجویى بر او هموار مىساخت. خداوند متعال نیز توسط جبرئیل به او سلام رساند و او را به خانهای در بهشت بشارت داد. (5)
1) إعلام الورى بِأعلام الهدی، طبرسی، ص 139.
2) اسدالغابه، ابن اثیر، ج 5، ص 435.
3) الخصال، شیخ صدوق، ج1، ص 206.
4) بحار الأنوار، ج16، ص 11.
5) بحار الأنوار، ج16، ص 8. (فَاقْرَأْ عَلَیْهَا السَّلَامَ مِنْ رَبِّهَا وَ مِنِّی السَّلَامَ وَ بَشِّرْهَا بِبَیْتٍ فِی الْجَنَّةِ مِنْ قَصَبٍ لَا صَخَبَ فِیهِ وَ لَا نَصَب.).