چنانکه اغلب مورخین و محدثین نوشته اند جناب زینب الکبری ام الحسن سلام الله علیها اول دختر امیرالمؤمنین از بطن صدیقه طاهره دختر حضرت خاتم النبیین صلوات الله علیهم اجمعین است علی علیه السلام او را با پسر عم آن مخدره عبدالله بن جعفر طیار که جلالت نسب و شرافت حسبش افزون از حد و شمار است تزویج فرمودند و عبدالله جعفر را از آن حضرت چهار پسر و یک دختر بودجود آمد علی و عون الاکبر سیم محمد و چهارم عباس و یک دختر که بام کلثوم مکناة بود.
در تذکره ابن جوزی نیز در ذیل اسامی اولاد عبدالله این پنج تن را از بطن حضرت زینب دختر فاطمه صلوات الله علیها نوشته است.
در کتاب عمدة الطالب گوید زینب کبری دختر علی علیه السلام ام الحسین کنیت داشت و از مادرش فاطه دختر رسول خدای روایت مینمود و بحباله نکاح پسر عمش عبدالله بن جعفر بن ابیطالب درآمد و علی و عون و عباس و غیر هم را از وی پدید آورد.
و میگوید ابن حبیب گوید که آنحضرت در سرای کثیر بن عباس بن عبدالمطلب بود و این سخن را بعد از آن گوید که مذکور نموده است که حضرت زینب بسرای عبدالله بن جعفر شد، تواند شد بعد از وی بسرای وی شده باشد.
و در اعلام الوری نیز مرقوم است که زینب کبری دختر فاطمه زهراء را عبدالله بن جعفر بن ابیطالب تزویج نمود و علی و جعفر و عون الاکبر و ام کلثوم از آنحضرت متولد شدند و آن مخدره از مادرش فاطمه سلام الله علیها روایت اخبار داشت.
و در رساله صبان نیز به تزویج این مخدره باعبدالله بن جعفر روایت شده در نور الایصار نیز باین تزویج و تولد علی و عون الاکبر وعباس و محمد و ام کلثوم اشارت
کند و چهار پسر و یک دختر از آن مخدره مذکور میدارد و میگوید ذریه آن مخدره تاکنون در کمال عدت و کثرت در امصار و بلاد اسباب شرف و برکت هستند.
قطب شعرانی در کتاب منن و طبقات خود گوید که بعد از موت عمر بن الخطاب جناب ام کلثوم را که در حباله نکاح او بود عون بن جعفر تزویج نمود و بعد از عون برادرش محمد بن جعفر بمزاوجت آن مخدره مفتخر گشت و چون محمد نیز بسرای مخلد برفت برادرش عبدالله بن جعفر آن حضرت را کابین بست و ام کلثوم در سرای عبدالله بدیگر سرای شد، آنگاه عبدالله جعفر خواهرش جناب زینب خاتون سلام الله علیها را در بند نکاح درآورد اما این خبر برخلاف ما بین امامیه است.