در جلد نهم بحارالانوار مسطور است که رقیه بنت علی علیه السلام را از مسلم بن عقیل عبدالله پدید شد و از نسل عقیل در وی فرزند بماند و از ام هانی که در سرای عبدالله الاکبر بن عقیل بن ابیطالب بود محمد پدید گشت و در وقعه یوم الطف شهید شد و فرزند دیگرش عبدالرحمن است و از میمونه زوج عبدالله الاکبر بن عقیل پسری عقیل نام پدید گشت و از نفیسه که در سرای عبدالله الاکبر بن عقیل بود ام عقیل ولادت یافت.
و راقم حروف این هر دو را یک تن میداند و از این دو لفظ یکی را صفت آن دیگر می شمارد و فرزند را هم ام عقیل می داند و الله اعلم.
و از فاطمه بنت علی علیه السلام که در سرای ابوسعید بن عقیل بود حمیده تولد یافت و از امامه بنت علی که در نکاح صلت بن عبدالرحمن بن نوفل بن عبدالمطلب بود نفیسه متولد گشت و امامه در سرای صلت وفات یافت.
و در کتاب اعلام الوری مسطور است که از رقیه بنت علی علیه السلام که در سرای مسلم بن عقیل بود عبدالله و علی و محمد پدید شدند و عبدالله در کربلا شهید شد و از زینب صغری که در سرای محمد بن عقیل بود عبدالله پدید شد و از فرزندان عقیل نسل در وی بماند و از ام هانی که در سرای عبداله الاکبر بن عقیل بن ابیطالب بود محمد و عبدالرحمن پدید گشت و محمد در وقعه عاشورا شهید شد و از میمونه که در سرای اکبر بن عقیل بود عقیل پدید آمد و از نفیسه که در سرای عبدالله الاکبر بن عقیل بود ام عقیل پدید گردید و از زینب الصغری که در سرای عبدالرحمن بن عقیل بود سعد و عقیل پدید گردید، و از فاطمه بنت علی علیه السلام که در سرای سعید بن عقیل بود حمیده تولد یافت و از امامه بنت علی علیه السلام که در سرای صلت بن عبدالله بن نوفل بن الحارث بن عبدالمطلب بود تقیه تولد یافت و امامه در سرای صلت وفات نمود.
و از نگارش صاحب اعلام الوری معلوم می شود که امیرالمؤمنین صلوات الله علیه را سه تن دختر بنام زینب بوده: یکی زینب کبری که د سرای عبدالله جعفر بوده است و دیگر زینب صغری مکناة بام کلثوم که در سرای محمد بن عقیل بوده و این دو تن از بطن مطهر صدیقه طاهره سلام الله علیها بوده اند دیگر زینب صغری (1) که از مادر دیگر است و در سرای عبدالرحمن بن عقیل بوده است و دیگر ام کلثوم که در سرای عمر بوده است و چنان معلوم می شود که وی نیز از مادر دیگر است و هم معلوم می شود که تقیه نام دختر امامه بنت علی علیه السلام است.
و این قتیبه در کتاب المعارف گوید زینب کبری دختر زهرا صلوات الله علیهما در سرای عبدالله بن جعفر و ام کلثوم کبری دختر فاطمه سلام الله علیهما در سرای عمر بن الخطاب بودند و سایر دخترهای امیرالمؤمنین علیه السلام سوای ام الحسن که در تحت نکاح جعدة بن هبیرة المخزومی و فاطمه که در حباله نکاح سعید بن الاسود از قبیله بنی الحارث بن اسد بودند در حباله نکاح فرزندان عقیل و اولاد عباس درآمدند.
و می گوید قاسم بن محمد بن عقیل بن أبیطالب و عبدالله بن محمد بن عقیل و عبدالرحمن بن محمد این هر سه تن از زینب صغری دختر أمیرالمؤمین علیه السلام تولد یافتند و محمد و رقیه و ام کلثوم این سه تن که فرزندان عبدالله بن عقیل بن ابیطالب هستند از بطن مطهر جناب میمونة دختر أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه پدید آمدند، و العلم عند الله.
1) این زینب همان است که در چند صفحه قبل گفتیم تصحیف شده و گویند صحیح آن خدیجه است و محتمل است که صحیح آن رقیة الصغری باشد.