الف: هیئت علمیه اصفهان
در اصفهان توسط عمومی بزرگوار مرحوم مؤلف، یعنی مرحوم آیة الله العظمی آقای حاج شیخ نورالله نجفی اصفهانی (شهید به سال 1346 ه. ق(، یک هیئت جهت رسیدگی به امور حوزه علمیه و مدارس دینی و طلاب و نظارت بر اجرای صحیح احکام و مقررات اسلامی تأسیس، و بنام هیئت علمیه اصفهان نامیده شد.
این هیئت علمیه در سال 1342 ه. ق برای اولین بار و به ریاست آیة الله شهید حاج آقا نورالله نجفی و با عضویت جمعی از آیات و علماء اصفهان تشکیل گردید از آن جمله حضرات آیات:
ـ آقا میرزا ابراهیم شمس آبادی آل رسول (متوفی 1356 ق)
ـ سید ابوالقاسم دهکردی (متوفی 1353 ق)
ـ آخوند ملا محمد حسین فشارکی (متوفی 1353 ق)
ـ آقا شیخ محمد رضا نجفی اصفهانی (متوفی 1362 ق)
ـ حاج میر محمد صادق خاتون آبادی (متوفی 1348 ق)
ـ حاج میرزا عبدالحسین سید العراقین (متوفی 1350 ق)
ـ حاج میرزا علی هسته ای (متوفی 1387 ق)
جلسات هیئت علمیه اصفهان صبح روز پنج شنبه در منزل یکی از اعضاء و زیر نظر مستقیم ریاست حوزه و هیئت، یعنی آیة الله حاج آقا نورالله نجفی، اداره می شد.
بعد از شهادت ایشان در سال 1346 ق برابر 1306 ش، قدری در جلسات این هیئت اختلال پیش آمد ولکن مجددا توسط اعضاء احیاء گردید، و چون برخی از اعضاء اولیه از دنیا رفته بودند، عده ای دیگر به جای آنها جایگزین گردیدند. برخی از اعضاء هیئت علمیه ثانیه به قرار ذیل هستند.
آیات الله:
ـ حاج شیخ اسماعیل نجفی اصفهانی (متوفی 1370 ق)
ـ حاج شیخ مهدی نجفی اصفهانی (متوفی 1393 ق)
ـ حاج شیخ مجدالدین (مجدالعلماء) نجفی اصفهانی (متوفی 1403 ق)
ـ حاج سید حسن چهارسوقی (متوفی 1377 ق)
ـ حاج سیدعبدالله ثقة الإسلام (متوفی 1382 ق)
ـ حاج آقا حسین خادمی متوفی (1363 ش)
ـ حاج سید عبدالحسین طیب (1312- 1412 ق)
ـ حاج شیخ مرتضی اردکانی (1286- 1375 ش)
ـ حاج سید ابوالحسن شمس آبادی (شهید به سال 1396 ق)
و برخی دیگر از علماء و مدرسین حوزه علمیه اصفهان،
جلسات این هیئت تا پیروزی انقلاب اسلامی و حدود سال 1357 ه. ش ادامه داشت، ولکن متاسفانه بعد از آن عملا تداومی نیافت، در حالی که امروزه در اصفهان جای خالی چنین هیئتی بالعیان محسوس است. (1)
ب: تأسیس حسینیه اصفهانیها در کربلا و مشهد
یکی از کارهای ارزنده ی مرحوم آیة الله حاج شیخ مهدی نجفی «ره» شرکت در تأسیس ساختمان دو حسینیه معظم اصفهانیها در کربلای معلی و مشهد مقدس رضوی است.
ج: مدیریت مدرسه آیة الله حاج شیخ محمدعلی نجفی
از کارهای شایسته آن مرحوم تعمیرات و اداره و رسیدگی به امور طلاب و تدریس در مدرسه والدشان بود، و همچنین نوشتن وقف نامه ای جهت این مدرسه که در سال 1319 ق توسط ایشان انجام گرفته و قرار دادن موقوفه ای برای آن. تفصیل مدرسه و موقوفه ی آن را می توانید در کتاب تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان در دو قرن اخیر 3 / 292 و 3 / 327 تألیف مرحوم سید مصلح الدین مهدوی «ره» بیابید.
د: نشر ترجمه انگلیسی توحید مفضل
به اهتمام آن مرحوم، توحید مفضل به انگلیسی ترجمه شد و در تهران منتشر گردید.
اخیرا حقیر نسخه ای از همین ترجمه را جهت علامه جلالی در شیکاگوی آمریکا فرستادم و ایشان نیز عینا با افزودن مقدمه ای بر آن، کتاب را در آنجا افست نموده و منتشر کردند.
بعد از آن نیز نسخه را در اختیار انتشارات انصاریان در قم مقدسه نهادم، و توسط این انتشارات نیز با اصلاحاتی در سال 1425 ق برابر با 1383 ش برای بار سوم به طبع رسید. و الحمد لله رب العالمین.
1) توضیح بیشتر در مورد هیئت علمیه اصفهان را در دو کتاب: تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان در دو قرن اخیر 2 / 144 و زندگی آیة الله چهارسوقی / 30 می توانید ببینید.