از مشهورترین و بزرگترین بازارهاى دمشق «سوق الحمیدیه» است. پیشینه ی آن به طور دقیق مشخص نیست لیکن مسلم است این بازار، به نام سلطان عبدالحمید عثمانى معروف است که او آن را بازسازى کرده است و در دورانهاى مختلف نیز تعمیرات و بازسازىهایى بر آن انجام شده است.
بیشترین سهم در ترمیم و بازسازى آن، به محمد پاشا بن مصطفى العظم، والى عثمانى اختصاص دارد که در 1185ق. در دمشق حکومت مىکرد. او بازار را از نزدیک خانه ی خود در کنار مدرسه احمدیه؛ یعنى در اواسط سوق الحمیدیه به سال 1195 هجرى گسترش داد و به طور کامل از نو بازسازى کرد. تعداد دکانهاى آن به 120 باب مىرسید.
رشدى پاشا نیز در 1323ق. تعمیراتى بر آن انجام داد. در 1329 و 1338ق. این بازار در آتش سوخت و محلههاى بسیارى را در خود فرو برد که تا 1409ق. همواره تعمیر و مرمّت مىشد.(1)
در داخل سوق الحمیدیه «خانقاه» یا «مدرسه احمدیه» قرار داشت که بعدها «جامعالحمیدیه» در مکان آن ساخته شد و امروزه در همان بازار موجود است. طول بازار ششصد متر و عرض آن پانزده متر است که از شارع حمیدیه و کنار قلعه ی دمشق آغاز و تادرِ غربى جامع اموى امتداد مىیابد. امروزه بقایاى ستونهاى معبد ژوپیتر از دوران روم، در انتهاى بازار حمیدیه دیده مىشود.
1) اکرم العلبی، دمشق، صص 459 ـ 460؛ قتیبه شهابی، اسواق دمشق ص 62.